Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι σε γειτονιά της Κρήτης καθώς εδώ και ένα μήνα δίνουν καθημερινά μάχη με λύματα που έχουν πλημμυρήσει τα σπίτια τους!

Όλα ξεκίνησαν πριν από 20 μέρες όταν είδαν τα σπίτια τους να γεμίζουν λύματα. Τότε έκαναν την πρώτη αναφορά στη ΔΕΥΑΗ και πήραν απάντηση ότι το πρόβλημα θα λυνόταν εντός τριών εργάσιμων ημερών. Βέβαια δεν γνώριζαν την αιτία του προβλήματος και αρχικά πίστεψαν ότι μπορεί να βρίσκεται στις δικές τους αποχετεύσεις, όμως μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε οι σωληνώσεις των σπιτιών τους βρέθηκαν πεντακάθαρες και το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί από τις ρίζες των πεύκων, οι οποίες έχουν απλωθεί τόσο πολύ που έχουν αποφράξει μεγάλο τμήμα, παρεμποδίζοντας τη ροή των λυμάτων με αποτέλεσμα να «γυρίζουν» μέσα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι μέρες έχουν περάσει και δεν έχει δοθεί λύση ενώ η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη και οι κάτοικοι δεν μπορούν να ηρεμήσουν ούτε μέσα στο σπίτι τους. Θα πρέπει όπως λένε, είτε να καθαριστεί το κεντρικό φρεάτιο με κάποιο τρόπο από τις ρίζες, είτε να σκαφτεί στο δρόμο ένα νέο μεγάλο φρεάτιο.

 

Tags :