Σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη και τραυματισμό στη γλώσσα φέρει η σύζυγος του πασίγνωστου δικηγόρου, ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε βαθμό σήμερα το πρωί και παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, ενώ αύριο θα οδηγηθεί στην 18η τακτική ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ο δικηγόρος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του σε βαθμό κακουργήματος.

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος κατείχε δύο νόμιμα όπλα, τα οποία όμως κατασχέθηκαν από τις Αρχές, όπως είθισται σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με το Mega, η γυναίκα φέρει σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη, ενώ έχει τραυματιστεί στη γλώσσα, πιθανότατα από δάγκωμα.

Οι εισαγγελικές πηγές, σύμφωνα με την ΕΡΤ τονίζουν ότι με βάση την κατάθεση του γιατρού που εξέτασε τη σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου, δεν έγιναν από την αρχή πιστευτοί οι ισχυρισμοί πως τα χτυπήματα ήταν από πτώση της σε σκάλα.

Σύμφωνα με πηγές της «Ζούγκλας», στην κατάθεσή του ο γιατρός ανέφερε: «Άρχισα να την εξετάζω και μόλις διαπίστωσα ότι τα τραύματα δεν ήταν από πτώση σε σκάλα, αλλά από ανθρώπινο χέρι, κοιτώντας παράλληλα τις εξετάσεις και ενώ ήμασταν μόνοι μας της είπα “δεν έχεις πέσει από τη σκάλα, πες μου εμπιστευτικά σε χτυπάει ο άνδρας σου”; Και εκείνη μου κούνησε καταφατικά το κεφάλι της. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσα τις Αρχές».

Όσον αφορά τα τραύματα της γυναίκας, ο γιατρός είπε: «Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού. Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης – παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU.

Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος τη χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την Άμεση Δράση για τις δικές της ενέργειες. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

Σημειώνεται ότι από την 1η Μαΐου που βρίσκεται σε εφαρμογή ο νόμος Φλωρίδη, οι γιατροί και οι υπόλοιποι επαγγελματίες υγείας, αν αντιληφθούν παρόμοια περιστατικά, υποχρεούνται από τον νόμο να τα καταγγέλλουν στις Αρχές, χωρίς να φοβούνται ποιος είναι ο θύτης ή το θύμα.

Η πρώτη σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία

Πηγή: zougla.gr

Tags :