Στην αρχαία Ελλάδα , η έννοια του γάμου και οι «συνηθισμένες» συζυγικές ερωτικές συνήθειες ήταν εντελώς ξένες με αυτό που θα μπορούσαμε να συνηθίσουμε στη σύγχρονη εποχή.

Οι ρόλοι των γυναικών στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα είναι γενικά αποδεκτό ότι υπήρξαν υποταγή στα αρσενικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γυναίκες αναμενόταν να χρησιμοποιήσουν κάθε είδους κόλπα για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές παρορμήσεις και επιθυμίες των συζύγων τους, μερικές από τις οποίες συνορεύονταν με βασανιστήρια.

Το αρσενικό, βοηθούμενο από διάφορες φυσικές θεραπείες κατάφερε να ικανοποιήσει τον ερωτικό σύντροφό του και την άθλια όρεξή του για σεξ μέχρι 12 φορές την ημέρα!

Σύμφωνα με το βιβλίο «Ο Μύθος της Ιερής Πορνείας στην Αρχαιότητα» της ιστορικής Stephanie Budin, υπήρχαν μια σειρά από προετοιμασίες που είχαν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης των ανδρών. Μερικά από αυτά τους επέτρεψαν να επιτύχουν μόνιμη διέγερση. Το μέλι σε συνδυασμό με το πιπέρι ήταν ένα από τα πιο κοινά και ισχυρά συστατικά για τις προετοιμασίες για σεξ.

Ένα άλλο μυστικό «viagra» που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι εραστές ήταν ένα ινδικό φυτό που προκάλεσε έντονη διέγερση σε καθημερινή βάση. Μια ουσία εξήχθη από φύλλα που εφαρμόστηκαν στα γεννητικά όργανα του άνδρα δίνοντάς του να έχει επικές συναντήσεις με μια γυναίκα.

Για να αντιμετωπίσουν την αέναη διέγερση που προσφέρει το φυτό, τα ζευγάρια θα χρησιμοποιούσαν μερικές σταγόνες ελαιόλαδο ως αντίδοτο.

Πηγή: en.protothema.gr