Στο πρώτο μεγάλο κέντρο εμβολιασμών κατά του covid 19, θα μετατραπεί το Θεματικό Πάρκο της Ντίσνεϊλαντ το οποίο παραμένει κλειστό από τον Μάρτιο ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ Δευτέρας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Το κέντρο θα αρχίσει να λειτουργεί το αργότερο μέσα στην εβδομάδα και θα μπορεί να εμβολιάζει χιλιάδες κάτοικοι κάθε μέρα. Αξιωματούχοι υγείας αναμένεται να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό ανθρώπων στη Disneyland αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε η κομητεία. Εκείνοι που είναι πρώτοι επιλέξιμοι για το εμβόλιο είναι άτομα με την υψηλότερη βαθμίδα προτεραιότητας του κράτους, η οποία περιλαμβάνει εργαζόμενους σε υγειονομική περίθαλψη και εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης.

«Το Θεματικό Πάρκο της Ντίσνεϊλαντ, ο μεγαλύτερος εργοδότης στην καρδιά της κομητείας Όραντζ, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το πρώτο Μεγάλο Σημείο Χορήγησης (εμβολίων) στην κομητεία αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο έργο στη διαδικασία διανομής των εμβολίων μας» δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου και προϊστάμενος της κομητείας Όραντζ, Άντριου Ντο.

Η κομητεία  θα ανακοινώσει και άλλους ανάλογους χώρους όταν ολοκληρωθούν οι συμφωνίες.

Ο επόπτης Doug Chaffee, χαρακτήρισε τόπους εμβολιασμούς «απολύτως κρίσιμους για τη διακοπή αυτού του θανατηφόρου ιού».

Πηγή: latimes.com