Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Pierre Cardin, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Neuilly, στο δυτικό Παρίσι. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων.

Ο  Cardin γεννήθηκε το 1922 στο Τρεβίζο της Ιταλίας από πλούσιους γονείς, οι οποίοι για να γλιτώσουν από τον ναζισμό μετακόμισαν στην Γαλλία το 1924. Ο πατέρας του ήταν έμπορος οίνου και ονειρευόταν ο γιός του να γίνει αρχιτέκτονας… εκείνος όμως αγαπούσε τις τέχνες και συγκεκριμένα να σχεδιάζει ρούχα. Από 14 χρονών δούλευε δίπλα σε ένα ράφτη όπου έμαθε τα βασικά και το το 1339 άρχισε να ράβει κοστούμια για γυναίκες. Το 1945 μετακόμισε στο Παρίσι όπου σπούδασε αρχιτεκτονική και εργαζόταν παράλληλα στον οίκο μόδας Paquin. Εργάστηκε επίσης, με την Elsa Schiaparelli μέχρι που έγινε επικεφαλής του ατελιέ του Christian Dior το 1947. Ίδρυσε το δικό του οίκο μόδας το 1950… και η καριέρα του απογειώθηκε όταν σχεδίασε 30 κοστούμια για το πάρτι του αιώνα στο Palazzo Labia, της βενετίας που έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1951. Από εκεί και ύστερα έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο και  σημάδεψε επί δεκαετίες ολόκληρες τον χώρο της μόδας. Ήταν γνωστός για το στυλ avant-garde και τον χαρακτήριζαν τα γεωμετρικά σχέδια ενώ ξέφευγε από τις κλασσικές νόρμες.

 

Θεωρείται ο πρώτος σχεδιαστής μόδας που έφτασε μέχρι την Ιαπωνία το 1959 και ο πρώτος πολίτης που φόρεσε τη διαστημική φόρμα του Buzz Aldrin. Επίσης κατά την διάρκεια του β Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε εθελοντικά στον Ερυθρό Σταυρό και από το 1991 ήταν πρέσβης καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως την περισσότερη ευτυχία… την ένιωσε όταν τιμήθηκε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών!