Σαν αιθέρια θεά… απεικονίζεται η δημοφιλής τραγουδίστρια Rihanna στο τεύχος Ιανουαρίου / Φεβρουαρίου 2021 της ESSENCE. Έτσι την φαντάστηκε η θρυλική, Lorna Simpson και μετέφερε την σύγχρονη ομορφιά της…σε μία σειρά φωτογραφικών κολάζ για το εξώφυλλο για το εξώφυλλο και το χαρτοφυλάκιο 12 σελίδων με τίτλο «Of Earth & Sky».

Στο εξώφυλλο του περιοδικού, η Ριάννα κοιτάζει επίμονα την κάμερα… με τα μάτια της να τονίζονται με φωτεινή μπλε σκιά ματιών και δεν φορά τίποτα παρά μόνο ένα κολιέ με διαμάντια. Το πρόσωπό της αναδύεται από μια κορώνα λιθογραφιών κρυστάλλων του 19ου αιώνα που συσσωρεύονται στο κεφάλι της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @lornasimpson

«Η Lorna είναι ένας θρύλος», δήλωσε η Rihanna σε συνέντευξή της σχετικά με την συνεργασία της με την Lorna. Μάλιστα στην αρχή ήταν αρνητική σε αυτήν, παρόλο που ήταν ιδέα του δημιουργικού σκηνοθέτη της, Jahleel Weaver.

Και συνέχισε αιτιολογώντας τον δισταγμό της, στο να κάνει το πρώτο βήμα:

«Ειλικρινά, απλά δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να την καταλάβω… αλλά μου αρέσει να φτάνω στα αστέρια και μου αρέσει να προκαλώ τον εαυτό μου.

Καταλήγοντας πως τελικά η συνεργασία αυτή… «Είναι μια φυσική τριάδα, είναι σαν μαγεία».

   

Η Simpson έγινε γνωστή για την τέχνη της που επαναπροσδιορίζει τις εικόνες των Μαύρων γυναικών, από vintage σελίδες των περιοδικών Ebony και Jet.

Το 2018, έλαβε το μετάλλιο J. Paul Getty και τιμήθηκε από το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Whitney, το Ίδρυμα Solomon R. Guggenheim και το Μουσείο Στούντιο στο Χάρλεμ. Το ναι, σε αυτό το αποκλειστικό έργο επέτρεψε στην Simpson, 60 ετών, να συνεχίσει να εξερευνά αφηγήσεις σχετικά με το φύλο, τη φυλή και την ταυτότητα.

Την συνεργασία αυτή μοιράστηκε με την 22χρονη κόρη της, συγγραφέα και ηθοποιό Zora Simpson Casebere, η οποία έγραψε το συνοδευτικό κείμενο «Anthems of Possibility» των φωτογραφιών, αποκαλύπτοντας πώς η Rihanna βοήθησε στη διαμόρφωση της γυναικείας φύσης της.

« Η συνεργασία με τη Rihanna και το περιοδικό ESSENCE είναι αρκετά απίστευτη», είπε η Simpson. «Ως καλλιτέχνης, μπορώ να παραδώσω αυτές τις ασυνήθιστες εικόνες κάποιου που είναι τόσο γνωστός και τόσο αναγνωρίσιμος… Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία».

 

«Έπρεπε να δημιουργήσω εικόνες της Rihanna για να τοποθετήσω μέσα στα περιβάλλοντα των πρώτων υλών από το αρχείο μου», δήλωσε η Simpson στο Essence . «Γνωρίζοντας το χάρισμα της Rihanna και την επιβλητική παρουσία, τότε η προσπάθειά μου ήταν να είμαι όσο το δυνατόν πιο παρούσα και προετοιμασμένη για να καταγράψω την εξαιρετική της απόδοση για την κάμερα»

 

essence.com