Καθημερινά οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με ”κινδύνους”, δεδομένου ότι περνούν πολλές ώρες εκτός σπιτιού! Επιστρέφοντας σε αυτό είστε σίγουροι ότι τους κλείνετε την πόρτα; Εάν ναι, τότε αυταπατάστε οικτρά, γιατί θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι ο αέρας του σπιτιού είναι 2 ως 5 φορές πιο μολυσμένος από την ύπαιθρο!

Την άποψη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει, η μελέτη της NASA και ο επιστήμονας Bill Wolverton και να μας ενημερώσουν, πώς τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η λύση στην απορρόφηση και απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας τοξικών χημικών ουσιών, που συσσωρεύονται στον αέρα και την ατμόσφαιρα του σπιτιού!

Προϊόντα προσωπικής υγιεινής και οικιακής φροντίδας, ο καπνός του τσιγάρου, τα οικοδομικά υλικά, ακόμα και οι ”αθώες” καθημερινές μας συνήθειες, όπως το μαγείρεμα…επιβαρύνουν τον αέρα του σπιτιού με ρυπογόνα συστατικά όπως , φορμαλδεΰδη, βενζόλιο, ξυλόλιο, αμμωνία, τολουΐνη και τριχλωροαιθυλένιο…τα οποία σε συνδυασμό με την υγρασία και τον ανεπαρκή αερισμό, έχουν αρνητική επίδραση στην υγεία μας! Μολυσμένος αέρας, ίσον.… ιώσεις, λοιμώξεις, αλλεργίες, ακόμα και επιβάρυνση χρόνιων παθήσεων όπως το ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια).

Σε αυτό το σημείο, έρχονται τα φυτά να αναλάβουν δράση και να ”καθαρίσουν” με τον πιο φυσικό τρόπο, το σπίτι σας! Εσείς απλά επιλέξτε τα κατάλληλα φυτά, τοποθετήστε ένα φυτό ανά 100 τετραγωνικά μέτρα και αφήστε τα, να κάνουν την δουλειά τους! Να φιλτράρουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα που εισπνέεται, να μειώσουν το άγχος, να σας ξεκουράσουν και να ομορφύνουν τον χώρο σας! Ανοίξτε την πόρτα στην φύση και αναβαθμίστε την ποιότητα ζωής σας!

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΥΤΩΝ

#1. Καθαρίζουμε 1 φορά τον μήνα, τα φύλλα τους με ένα μαλακό πανί και νερό, ώστε να φύγει η σκόνη και να αναπνέουν καλύτερα. Αποφύγετε τα ειδικά γυαλιστικά σπρέι, γιατί φράζουν τους πόρους.
#2. Καθαρίζουμε από ξερά, χαλασμένα φύλλα και άνθη όποτε είναι αναγκαίο.
#3. Προσθέτουμε λίπασμα 1- 2 φορές τον μήνα, ανάλογα το φυτό και τις ανάγκες του.
#4. Κάθε 2 εβδομάδες περίπου, σκαλίζουμε το χώμα (πάντα στεγνό) για καλύτερο αερισμό των ριζών.
#5. Συμπληρώνουμε χώμα στο φυτό όταν ελαττωθεί.
#6. Αδειάζουμε πάντα το πιατάκι κάτω από την γλάστρα, ώστε να μην λιμνάζει νερό και σαπίσει το φυτό.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ”ΕΧΘΟΙ”… ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ!

► Σκορίωση
► Καπνιά
► Βοτρύτης
► Τετράνυχος
► Μύκητες
► Ψευδόκοκκοι
► Φυλλοφάγες κάμπιες

ΠΟΙΑ ΦΥΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ

ΟΡΧΙΔΕΕΣ: Ιδιότητά τους να απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα τη νύχτα και να παράγουν οξυγόνο.


ΖΑΜΙΑ- ΖΑΜΙΟΚΟΥΛΚΑΣ: Φυλακίζει την σκόνη και τα μικροσωματίδια, ενώ παράλληλα αφαιρεί τοξικές ουσίες όπως, ξυλόλιο, τολουόλιο, βενζόλιο και αιθυλοβενζόλιο.


ΑΝΘΟΥΡΙΟ: Ένα φυτό χαβανέζικης καταγωγής, αφαιρεί αμμωνία, ξυλόλιο και φορμαλδεΰδη. Τοξικές ουσίες που συναντάμε σε χρώματα και καυσαέρια αυτοκινήτων.


ΣΑΝΣΙΒΕΡΙΑ: Γνωστή ως ”γλώσσα της πεθεράς” και ”φυτό του φιδιού”, καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού από βενζόλιο, ξυλόλιο και τολουόλιο, τα οποία συναντάμε σε πλαστικά, χρώματα και καπνό τσιγάρου.


ΑΛΟΗ: Δεν είναι γνωστή μόνο για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, αλλά και γιατί διατηρεί τον αέρα καθαρό με υψηλά επίπεδα οξυγόνου και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.


ΚΑΚΤΟΣ: Τραβάει σαν μαγνήτης την ακτινοβολία από υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και wifi.