Ενδεχόμενες αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα που θα προβλέπουν αυστηρότερη τιμωρία για όσους βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας από τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα, καθηγητή κ. Λάμπρο Μαργαρίτη.

Αφορμή, το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Μετρό με τον άγριο ξυλοδαρμό υπαλλήλου του από δυο νεαρούς, στους οποίους ο άτυχος εργαζόμενος έκανε παρατήρηση επειδή δεν φορούσαν μάσκα ενώ τους ζήτησε τα πόδια τους από τις θέσεις του συρμού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας ζήτησε από το κ. Μαργαρίτη την εξέταση του ενδεχόμενου αυστηροποίησης του πλαισίου ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα και υπό συγκεκριμένες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την επικοινωνία του με πρόεδρο της Επιτροπής επισήμανε πως «όσα συνέβησαν αποτελούν εικόνες ντροπής» και τόνισε πως «οι αρμόδιοι Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν τα δέοντα για την απόδοση δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση προέτρεψε, ωστόσο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα για περιστατικά όπως αυτό που έλαβε χώρα στο Μετρό, εισάγοντας ρήτρες ειδικών επιβαρυντικών περιστάσεων για τους δράστες που βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως η Επιτροπή απολαμβάνει πλήρους ανεξαρτησίας προκειμένου να ολοκληρώσει με ψυχραιμία το επιστημονικό της έργο. Επισήμανε, ωστόσο, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αυστηροποίηση των ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα. «Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να νομοθετήσει αυστηρότερες ποινές, ειδικά για αδικήματα σε βάρος ανθρώπων που πέφτουν θύματα βιαιοπραγιών στο χώρο εργασίας τους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πηγή: protothema.gr