Αλλαγές στην κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 18 μήνες μετά από τις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρόνος είναι πια ο κατάλληλος για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ η έναρξη των εμβολιασμών συμπληρώνουν την εικόνα της προσδοκίας για το μέλλον που θέλει να ενισχύσει ο πρωθυπουργός  για το επόμενο διάστημα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι πια κλείνει ένας σημαντικός και δύσκολος κύκλος της κυβέρνησης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει καυτά θέματα και υπάρχει πλήρης εικόνα τόσο για τα σημεία όπου παρουσίασαν προβληματισμούς, όσο και για τους τομείς που απέδωσαν.

Πολλοί εκτιμούν ότι από Δευτέρα θα γίνουν οι επικείμενες ανακοινώσεις, καθώς έχουν ήδη γίνει οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις σε υπουργούς. Εκτιμάται μάλιστα ότι οι αλλαγές που θέλει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης θα αφορούν σε ένα μέρος τόσο αλλαγές προσώπων αλλά και σε έναν δομικό ανασχηματισμό που θα περιλαμβάνει και πολλές εκπλήξεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη στα χέρια του, μία πλήρη εικόνα που αποτυπώνει ποιοι ήταν παραγωγικοί, ποιοι επέδειξαν εργατικότητα αλλά και σε ποια υπουργεία παρουσιάστηκαν λάθη και παραλείψεις. Ένα ακόμη κρίσιμο κριτήριο που αποτελεί και δίλημμα για τον πρωθυπουργό είναι αν μπορεί να αλλάξει υπουργούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής δράσης, ειδικά σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία. Ωστόσο, η λογική της ηγεσίας της κυβέρνησης γύρω από την οποία θα περιστραφούν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές παραμένει σταθερή.

 

Πηγή: parapolitika.gr