Το σουηδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ για άλλη μία φορά πρωτοπορεί και ψάχνει για έναν σινεφίλ που να αντέξει να ζήσει 7 μέρες σε ένα φάρο που βρίσκεται σε μια από τις πιο άγονες, ανεμοδαρμένες περιοχές της Σουηδίας μόνο με ταινίες, τροφή και χωρίς ίντερνετ! Η ιδέα αυτή έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει το φετινό project με τίτλο “Isolated Cinema” το οποίο φέτος έρχεται να αντικαταστήσει τα πάρτι και τις sold-out προβολές και να παρουσιάσει σε μια μικρή κινηματογραφική αίθουσα για ένα μόνο άτομο… στη μέση του ωκεανού όλες τις ταινίες του φεστιβάλ ώστε να απαντήσει στο ερώτημα έρευνας… τι σημαίνει η ταινία για εμάς όταν είμαστε απομονωμένοι από οτιδήποτε άλλο;

Ο επιλαχών θα ταξιδέψει με πλοίο και θα μείνει από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου στο βραχώδες νησάκι Pater Noster, ανατολικά της Βόρειας Θάλασσας, εκεί όπου βρίσκεται μόνο ένας φάρος και ένα μικρό boutique ξενοδοχείο που προσφέρει εμπειρίες απομόνωσης και θα έχει τη δυνατότητα για μία εβδομάδα να δει τις 60 ταινίες του φετινού προγράμματος. Δεν θα έχει μαζί του κινητό τηλέφωνο παρά μόνο τη δυνατότητα να στέλνει κάθε μέρα ένα μικρό βίντεο στο φεστιβάλ καταγράφοντας την εμπειρία του.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Γιόνας Χόλμπεργκ ανέφερε: «Το φετινό focus του φεστιβάλ είναι η κοινωνική απόσταση και εξετάζει τη νέα τάξη πραγμάτων που προέκυψε από την πανδημία. Η δημιουργία κινηματογραφικών εμπειριών για ένα μόνο άτομο είναι ένας τρόπος για να προσφέρουμε προβολές με ασφάλεια, αλλά και μια προσπάθεια να κατανοήσουμε πώς η πανδημία άλλαξε τη σχέση των ανθρώπων με το σινεμά. Στο Pater Noster θα εξομοιώσουμε την εμπειρία της απομόνωσης που είχαν τόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Όποιο άτομο επιλεχθεί θα έχει εκεί ό,τι χρειάζεται, ωραίο φαγητό, ωραία ποτά και ένα ωραίο κρεβάτι, αλλά δεν θα μπορεί να φέρει κάτι μαζί του από τον έξω κόσμο – τηλέφωνο, υπολογιστής, ακόμη και βιβλία απαγορεύονται. Θα μπορεί να βλέπει μόνο κύματα και ταινίες».

Αν είσαι από αυτούς που αντέχουν την απόλυτη απομόνωση από τον έξω κόσμο… και αγαπάς τον ήχο του ωκεανού και τον κινηματογράφο μην περιμένεις… δήλωσε συμμετοχή στο https://goteborgfilmfestival.se/en/the-isolated-cinema/.

Πηγή: reader.gr