Η Milrem Robotics, η εταιρεία με έδρα την Εσθονία, γνωστή για τα μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους THeMIS, παρουσίασε σε ένα σύντομο κλιπ το νέο της μεσαίας κατηγορίας όχημα που ονομάζεται Robotic Combat Vehicle Type-X. Πρόκειται για ένα ρομποτικό όχημα μάχης που θα συνοδεύει τεθωρακισμένες μονάδες στο πεδίο της μάχης και θα αναλαμβάνει ιδιαίτερα επικίνδυνες αποστολές με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας και θνησιμότητας.

«Παρέχει ίση ή υπερβολική ισχύ πυρκαγιάς και τακτική χρήση σε μια μονάδα εξοπλισμένη με οχήματα Πεζικού. Επίσης παρέχει μέσα για παραβίαση αμυντικών θέσεων με ελάχιστο κίνδυνο για τα δικά του στρατεύματα και η αντικατάσταση ενός χαμένου RCV είναι καθαρά υλικοτεχνική απόχρωση. Το όχημα θα είναι εξοπλισμένο με έξυπνες λειτουργίες όπως follow-me, πλοήγηση σημείων και ανίχνευση εμποδίων με την τεχνητή νοημοσύνη να αποτελεί μέρος των αλγορίθμων», δήλωσε ο Kuldar Väärsi, Διευθύνων Σύμβουλος της Milrem Robotics.

Το Type-X είναι εξοπλισμένο με ένα κανόνι έως 50 mm. Το χαμηλό βάρος των 12 τόνων τύπου-X και η υψηλή ισχύ με αποτελεσματική διαχείριση ισχύος παρέχουν ανώτερη ικανότητα εδάφους και το χαμηλό ύψος 2,2 m και ο πίσω κινητήρας παρέχουν χαμηλή οπτική και θερμική υπογραφή.

Επιπλέον, το Type-X είναι περίπου τρεις έως τέσσερις φορές ελαφρύτερο και το κόστος του είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό ενός συμβατικού IFV. Έχει σχεδιαστεί με έξυπνη πρόβλεψη συντήρησης σε συνδυασμό με την αρχή του Συστήματος Παρακολούθησης Υγείας και Χρήσης και της Μονάδας Αντικατάστασης Γραμμής για τη διασφάλιση χαμηλού κόστους κύκλου ζωής και λογιστικού αποτυπώματος. Επίσης, το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και καουτσούκ θα μειώσει σημαντικά το κόστος κύκλου ζωής.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Πηγή: onalert.gr