Μία στολή προστασίας από βιολογικούς ιούς και κινδύνους, που παραπέμπει σε αυτές που έχουμε δει να φορούν πρωταγωνιστές ταινιών επιστημονικής φαντασίας… παρουσίασε ο YouTuber Lewis Hilsenteger, μέσα από το κανάλι του Unbox Therapy.

Ομολογουμένως πρόκειται για μία ακραία έκδοση προστασίας… που δεν αφορά την πλειοψηφία του πληθυσμού, αλλά ίσως είναι μία ματιά στον μελλοντικό τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν ως ασπίδα ενάντια στις μολύνσεις.

Η στολή του BioVYZR, αποτελείται από κράνος, σακίδιο, μικρά γάντια και φιλτράρει τα μολυσμένα σωματίδια του αέρα όπως αυτά του κορονοϊού, χρησιμοποιώντας φίλτρα στους αεραγωγούς της.

Ωστόσο η συσκευή δεν φαίνεται άνετη στη χρήση της, για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα… καθώς σου δίνει μία αίσθηση υγρασίας και βουητού που προέρχεται από την λειτουργία του ηλεκτρικού ανεμιστήρα, που μετά από λίγη ώρα είναι ενοχλητικά, σύμφωνα με την γνώμη του YouTuber.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δεν έχουν ακόμη σχολιάσει παρόμοιες συσκευές. Να σημειωθεί ότι αναπνευστικές συσκευές καθαρισμού αέρα (PAPR) έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό σε νοσοκομεία για να επιτρέψουν στους εργαζομένους υγειονομικής περίθαλψης στα νοσοκομεία να προστατευθούν.

 

Photo:unboxtherapy – instagram