Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, η διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, με rapid test τελευταίας γενιάς, στο Λουτράκι.
 
Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά καθώς σε συνολικά 282 δημότες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που υποβλήθηκαν σε εξέταση, 11 εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με τον δείκτη θετικότητας να φτάνει στο 3,9%. Ακολούθησε μοριακός έλεγχος, προκειμένου να ανιχνευθεί η πιθανότητα μετάλλαξης του ιού.
Όπως ήταν αναμενόμενο λίγη ώρα μετά, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Γκιώνης έκανε δηλώσεις τονίζοντας πως η μέση τιμή συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στον Δήμο παρουσιάζεται αυξημένη, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Ζήτησε από όλους τους δημότες να προστατέψουν και να προφυλάξουν την δημόσια υγεία, τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και μένοντας σπίτι ώστε να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη περίοδος σύντομα. Δεν παρέλειψε να ευχηθεί την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση στους συμπολίτες του που νοσούν.
Δείτε την δήλωση του Δημάρχου:

«Εύχομαι την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση στους συμπολίτες μας που νοσούν. Η διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης του κορωνοϊού μας επιτρέπει τη διαμόρφωση ακριβέστερης εικόνας για τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινωνία και την έγκαιρη λήψη μέτρων πρόληψης. Η μέση τιμή συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στον Δήμο μας παρουσιάζεται αυξημένη, γεγονός που δεν μας δίνει περιθώρια εφησυχασμού. Μέριμνά μας είναι η προστασία των δημοτών και η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Μένουμε σπίτι, τηρούμε τα μέτρα και μένουμε πιστοί στις οδηγίες των ειδικών ώστε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε».

? Αποτελέσματα των rapid tests που διενεργήθηκαν στο Λουτράκι

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διενέργεια δωρεάν…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στις Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

 

Πηγή photo: facebook –
Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
@CityofLoutrakiOfficial · Δημόσια υπηρεσία